**طريقة عمل صينية الكنافة بالمهلبية و طريقة عمل العاشوراء خطوة بخطوة


**طريقة عمل صينية الكنافة بالمهلبية و طريقة عمل العاشوراء خطوة بخطوة

(السلام عليكم ورحمة الله وبركاته)

طبعا مفيش أحلي من الحلويات. وطبعا كلنا بنبقا في حيرة هنعمل ايه؟؟
فانا جايبلكم النهاردة طريقة وصفتين من أحلي الحلويات وطريقة عميالهم سهلة جدا 
هقدملكوا طريقة عمل الكنافة بالمهلبية.
وكمان طريقة عمل العاشوراء خطوة بخطوة وزي المحلات.


أولا: نقول بسم الله ونبتدي أول وصفاتنا"



**طريقة عمل صينية الكنافة بالمهلبية:

المقادير:


1.نص كيلو كنافة 
2.نص كوب سمن 
3.واحد ملعقة صغيرة فانليا
4.نص كوب من شراب الحلوي الشرقية او 1 كوب عسل أبيض


وبعد كده نقول مقادير المهلبية اللي هنستخدمها في الحشو :



1.واحد كوب لبن
2.واحد ملعقة كبيرة نشا
3.واحد ملعقة كبيرة سمن 

بداية كده هنقول طريقة عمل المهلبية لوحدها
هنفكك النشا في قليل من اللبن البارد 
وبعد كده هنحط اللبن علي النارحتي يغلظ قوامه
 وبعد كده نضيف النشا ويترك علي النار حتي يغلظ قوامه وبعد كده نضيف معلقة السمن
وتقلب جيدا وبعد كده نستعملها في الحشو.




*طريقة عمل صينية الكنافة بالمهلبية للست الغالية:


1. تدهن الصنينة بالسمن
2. تقطع الكنافة باليد الي قطع صغيرة وترش بنص مقدار السمن وتقلب وتفرك جيدا باليدين 
3. توضع نصف كمية الكنافة في الصينية بحيث تغطي القاع وبعد كده نضيف المهلبية علي السطح بالتساوي ثم نضع باقي الكنافة
4. تترك في فرن حار حتي يحمر الوجه 
5. تسقس بالشراب البارد وهي ساخنة وتغطي لفترة ثم تقلب وتقدم .

وكده تنتهي اولي وصفاتنا "طريقة عمل الكنافة بالمهلبية"...


ثانيا: طريقة عمل العاشوراء خطوة بخطوة:




المقادير:


1. نص كيلو قمح مقشور
2. اتنين ملعقة كبيرة نشا
3. اتنين كوب سكر 
4. واحد ملعقة كبيرة قرفة ناعمة
5. واحد كوب لبن
تلاتة ملاعق كبيرة زبيب - جوز هند مبشور ومكسرات (ان وجدت)


الطريقة :


1. ينقي القمح ويغسل جيدا بالماء البارد حتي يصير الماء رائقا.
2. يوضع في اناء ويغطي تماما بالماء البارد ثم يوضع علي النار الهادئة حتي ينضج 
قد يضاف اليه ماء مغلي كلما احتاج"
3. يترك ليبرد تماما لكي تتمدد حبات القمح
4. يصفي نصف مقدار القمح الناضج للتخلص من القشر. 
5. يمزج مقدار النشا مع اللبن جيدا. 
6. يضاف الجزء الغير مصفي من القمح الناضج الي الجزء المصفي ثم يضاف مزيج النشا واللبن ويحلي بالسكر.
7. يوضع علي نار هادئة مع التقليب المستمر حتي يغلي جيدا ويصبح قوامه مثل المهلبية 
8. يصب في أطباق ويترك حتي يبرد ثم يجمل بالزبيب المبشور -المكسرات .
لمشاهدة الطريقة فيديو اضغط هنا

وبكده نكون انتهيت من وصفاتنا وياارب تكون عجبتكم ولو فيه اي استفسار سيبوه في الكومنتات وانا هرد عليه باذن الله...
El-Doctor
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع مدونة الأسرة المصرية .

جديد قسم : الطبخ

إرسال تعليق